• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

HAFTANIN HUTBESİ:İBADETİN ÖNEMİ

Muhterem Müslümanlar!

 

İnsan yaratılmışların içerisinde en mükemmel varlıktır. Çünkü melekler, nurdan yaratılan, nefsi olmayan akıllı varlıklar, hayvanlar ise nefsi olup aklı olmayan varlıklardır. Ama İnsan hem aklı hem de nefsi olan ve nefsiyle mücadele eden tek varlıktır. “Andolsun ki biz, insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Karada ve denizde taşıtlara yükledik ve temiz yiyeceklerden onları rızıklandırdık. Onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.”1 Yüce Rabbimiz, kendisine karşı kulluk vazifelerinin tek bir şekille ifade edilmesini istememiş; aksine bizlere çeşitli yollarla rızasını kazanma yolunu göstermiştir. Bakın yaptığımız ibadetlere; zenginsek ömürde bir defa hac, yine zenginsek yılda bir defa zekât ve kurban, hiç kimseyi ayırt etmeden beş vakit namaz, şartına uyanlara Ramazan ayında oruç tutmak, sıla-i rahim yani akrabalık bağlarını kesmemek ve sıcak tutmak; Velhasıl bütün İbadetler ve iyilikler, Hz. Allah’ın ve Rasülullah’in (SAV) emrettiği güzelliklerdir.

 

Muhterem Müslümanlar

Cenab-ı Allah’ın, sonsuz rahmetinin bir neticesi olarak Ramazan ayı, Kadir gecesi, Cuma günleri ve geceleri, seher vakitleri, arefe ve bayram günleri gibi bazı özel zamanlar içerisinde yapılan ibadetler ayrı bir öneme sahiptir. Bu zamanlarda bizler ibadetlerimize biraz daha gayret gösteririz. Ancak diğer günler de kulluğun yerine getirilmesi, ibadetlerin yapılması için önemlidir. Kulluk süreklilik ister. Allah’a karşı kullukta tatil, izin, ara verme, istirahat gibi dünyaya ait işlerde görülen durumlar yoktur. Allah’a karşı kullukta sadece insanın yaratılış özelliklerine, sıhhat durumlarına ve hayat şartlarına göre belirlenmiş özel kurallar ve ruhsatlar vardır. Bunun dışında ramazandan ramazana veya cumadan cumaya ibadet etmek, dinimizin ibadet anlayışına uygun düşmemektedir. Tam tersine akıl balolduğumuz andan, emanetimiz olan ruhumuzu Allah’a teslim edinceye kadar ibadetle meşgul olmak gerekmektedir.

 

Muhterem Müslümanlar!

Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz (cc) “Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et”1  buyurmaktadır. Meallerini vereceğim ayetlerde namaz esas alınarak ibadetlere devamlılık  da müminlerin özellikleri arasında zikredilmektedir. “Ve Onlar ki, namazlarında huşu içindedirler.” “Onlar ki: Namazlarını sürekli kılarlar (aksatmazlar).”2

Devamlılık, ibadetlerimizin özünde vardır. İbadetlerde devamlı olmak insanın kulluktaki samimiyetini ve dirayetini gösterir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’e “En güzel amel hangisidir?” Diye sorulunca: “Az da olsa devamlı olandır.3 cevabını vermiştir.  Yine Ashaptan Alkame’nin (r.a.) Hz. Aişe annemize, Rasulullah’ın ibadetini sorduğunda onun verdiği cevap çok mânidardır: “Allah Rasülü’nün ameli, hafif ama sürekli yağan yağmur gibiydi.”4

Değerli Müslümanlar!

Unutmayalım ki taşı delen suyun gücü kuvveti değil damlaların sürekliliğidir. Bizler de Rasulullah (SAV) Efendimizin yolundan giderek hayatımızı ibadetlerle süslemeye ve yüceltmeye devam edelim. Sürekli nimetler, devamlı şükür ister. Ramazan ayında kazandığımız güzellikleri Ramazan’dan sonrada, cumalarda yaptığımız ibadetlerimizi, hafta aralarında, bazı mübarek gecelerde coşkuyla yaptığımız ibadetlerimizi diğer gecelerde de yapalım ki, Kur’an’da Rabbimizin Ey, Rabbine, itaat edip huzura kavuşmuş İnsan! Sen O'ndan hoşnut O da senden hoşnut olarak Rabbine dön! Artık (Seçkin) kullarım arasına katıl. Ve Cennetime gir.5 müjdesiyle Rabbimize en güzel sûrette kavuşanlardan olalım!

 

 

 

Giresun İl Müftülüğü…

1 Hıcr suresi, 15/99

2 Mü’minün suresi, 23/2 ,9

3 Buhari, İman, 32

4 Buhari, Savm, 63

5 Fecr Suresi, 27-30

 



725 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi219
Bugün Toplam913
Toplam Ziyaret4276990
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams