• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Giresun'da Hanta virüsü can aldı

18/12/2010

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde farelerden bulaşan Hanta virisünden ilk ölüm gerçekleşti. Giresun’da 1 ay önce grip şikayetiyle doktora giden ancak 20 gün önce sevk edildiği KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde Hanta Virüsü teşhisi konulan şahıs hayatını kaybetti.

      Edinilen bilgiye göre, Giresun’un Batlama Küçük Sanayi Sitesi’nde marangozluk yapan Osman Dalman (49), yaklaşık 1 ay önce grip şikayeti ile gittiği Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nden yaklaşık 20 gün önce Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne sevk edildi.

     Burada Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alınan Dalman’a farelerde bulaşan hanta virüsü teşhisi konuldu. Dalman, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi yakınları tarafından alınan Osman Dalman Giresun’un Uzgur köyünde bugün toprağa verildi.

      Öte yandan KTÜ Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, bu yıl Hanta Virüsü’nden ilk ölümün gerçekleştiğini ifade ederek “Hasta bize geldiğinde virüs kuluçka süresini tamamlamıştı. Bölgemizde geçtiğimiz yıllarda da Hanta Virüsü’nden bir ölüm olayı gerçekleşmişti. Bizim bölgemizde özellikle Giresun bölgesinden ve kırsalından vakaların geldiğini görmekteyiz. KKKA Virüsü kene ısırması ile insanlara bulaşırken, Hanta Virüsü enfeksiyonları kemirgenlerden özellikle de farelerden bulaşmaktadır” dedi.

     Köksal, virüsün farelerden insana bulaşmasının ısırma yoluyla veya farelerin dışkıları veya idrarlarının bulaşmış olduğu katı yüzeyler veya sular vasıtası ile olduğunu kaydederek “Hanta Virüsü, odun parçaları, havasız kalmış barınaklar kullanılmayan atıl kümesler veya ortamlarda havada asılı kalarak da orada bulunan insanlara bulaşabilir. Bir yağmurdan sonra farelerin dışkılarının yağmur sularına karışmasıyla da virüs karşımıza çıkabilir. Veyahut bazı hastalarımızın odun işi ile uğraştığını görüyoruz. Oduncularda ve marangozlukla uğraşanlarda daha çok bu hastalık görülüyor. Fare çıkartılarına bulaşmış odunları veya keresteleri, kömürlük veya odunluk olan bölgelerde farelerin dışkılarının bulaştığı odunlara dokunan insanlar ellerinin temizliğine çok dikkat etmelidir. Odunluk ve kömürlükler havasız bir ortamda ise önce havalandırılıp sonra buralara girilmesi lazımdır. Eğer kapalı ortamda odun kesmek gerekiyorsa mutlaka yüze maske takılmalıdır. O havanın teneffüs edilmemesi lazımdır. Basit önlemlerle bu virüse karşı korunabiliriz. Yine temas sonrası şiddetli baş ağrısı, kırgınlık gibi durumlarda hanta virüsü enfeksiyonu yaşanmış olabileceği düşünülerek sağlık kuruluşlarına erkenden başvurulması gerekir” ifadelerini kullandı

kaynak:www.yenitriebolu.com



1379 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi228
Bugün Toplam1025
Toplam Ziyaret4277102
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams