• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

Erdoğan ve Davutoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'nı Birlikte Açtı...


22/05/2015

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılan 50 yıllık rüya 'Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılışını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu birlikte yaptı.

BİRLİKTE HALKI SELAMLADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi açılış töreninde birlikte halkı selamladı.

DAVUTOĞLU HAVADAN İNCELEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 13.10'da Ordu'ya geldi. Davutoğlu, uçağın kokpit camından Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi. Davutoğlu'nu, Ordu-Giresun Havalimanı'nda, yetkililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti. Başbakan Davutoğlu alana inmeden önce, uçağın kokpit camından Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi.

Açılış töreninde ilk olarak Başbakan Davutoğlu konuştu. Konuşmasında muhalefete yönelik eleştiriler yönelten Davutoğlu, "Çıkmış Kılıçdaroğlu Türkiye'yi merkez ülke yapmaktan bahsediyor. Bizim gerçekleştirdiklerimizi onlar yeni hayal ediyor. Biz dünya ile yarışıyoruz" dedi.


Açılış töreninde konuşan Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"AK Parti'nin mega projeleri hayata geçtikçe Kılıçdaroğlu da kendince mega hayaller kurmaya başladı. Ama fark şu biz hayalleri gerçek yaparız o hayal kurar.
Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da inşa ediliyor. Kim inşa ediyor? Yine duysunlar. Dünyadaki en uzun kuleli asma köprü, 3. Köprü'yü inşa ediyoruz. Kanal İstanbul'un proje çalışmaları hızla ilerliyor. Dünyada ilk kez 3 katlı tünelle iki kıtayı birleştiriyoruz. Kılıçdaroğlu yeni keşfediyor coğrafyayı. Biz o merkezleri birleştiriyoruz. Biz onları yazdık, inşa ettik. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor.

Dünyanın en uzun 4. Asma köprüsünü İzmit Körfezi'nde inşa ediyoruz. Dünyanın en uzun ikinci çift tüp tünelini Ovit'te inşa ediyoruz. Onlar hayalleriyle yarışıyor biz dünyayla yarışıyoruz. Mega projeler ilk 3'e ilk 5'e girmiş projeler. Yüksek Hızlı Trenlerle Türkiye'yi donatıyoruz.

BİR HAVALİMANI MÜJDESİ DAHA

Çalıntı fikirlerle Türkiye merkez ülke diyor. Biz tarih yazıyoruz o arkadan takip ediyor. Anavatanla su tüneli ile kim birleştiriyor. Bunların hepsi mega proje. Bunları hayal bile edemezler. Dünyada 3. Deniz üzerindeki havalimanını inşa ettik. İnşallah Rize'de de aynı yöntemle inşa edeceğiz. İktidara geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Ordu-Giresun da 54.'ncü… Türkiye merkez ülke oldu. Bu bizim iddiamız.

MHP'nin 2002'deki ulaştırma bakanına sormuşlar bunu biz değil torunlarımız göremez demişler. Biz yaptık. 3500 km'yi aşan hızlı tren hattı kuracağız. Asya'nın derinliklerinden gelen bütün demiryolları Anadolu'dan geçecek. Doğu batı kuzey güney aksında tüm demiryolları birleşecek. Karadeniz, Akdeniz'e kadar ulaşacak. Yeni geleceğe Yeni Türkiye'ye var mısınız? Bütün mega projeleri kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu millet için daha büyük hizmetlere ahdettik. 2023'e kadar tüm mega projeler hayata geçecek. Asya'ya Avrupa'ya yeni yollar kuracağız."

50 YILLIK BEKLEYİŞ

İlk olarak 1964 yılında gündeme gelen havaalanı, bu dönemde Bayındırlık Bakanlığı yapan ve Ordulu olan Arif Hikmet Onat, 10 Mart 1964 tarihli yerel Zaman gazetesine, "Ordu'da havaalanı yapımına çok yakında başlanacaktır" açıklamasını yaptı. Gazete bu haberi kamuoyuna, "Ordu'muz havaalanına kavuşuyor" manşetiyle duyurdu. Ancak bu haber gazete manşeti olmasıyla kaldı ve yıllarca bir daha gündeme gelmedi.

20 Eylül 1970 tarihli gazetelerde ise zamanın Başbakanı Süleyman Demirel'in açıklaması yer aldı. Ordu'yu ziyaret eden ve belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Demirel, "Ordu'ya havaalanı ve rafineri yapacağız" sözünü verdi ancak bu söz unutuldu.

Tarihler 14 Ağustos 1975'i gösterirken Ordu'ya gelen zamanın Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'e şehir protokolü 'havaalanı raporu' sundu. Korutürk'ün raporu değerlendirip değerlendirmediği ise belirlenemedi.

12 Şubat 1978 tarihli yerel gazetelerdeki habere göre, Ordu Havaalanı'nın yapımına kaynak yetersizliği sebebiyle en erken 1982 yılında başlanabileceği açıklandı.

1990 yılı Mart ayında çıkan gazetelerde zamanın ANAP milletvekili merhum Nabi Poyraz'ın açıklaması yer aldı: "Havaalanı için yer arayışındayız."

1992 yılı Mart ayında Ordu'yu ziyaret eden zamanın Ulaştırma Bakanı Yaşar Topçu, Ordu'nun havaalanı için uygun olmadığını, Fatsa-Ünye arasında yer aradıklarını dile getirdi.

1993 yılı Mart ayında yayınlanan gazetelerde Ordu'ya havaalanı yapılmayacağının kesinlik kazandığı, onun yerine Samsun-Çarşamba'ya havaalanı yapılacağının açıklandığı vurgulandı.

1997 yılı Aralık ayında zamanın Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Ordululara müjde verdi: "Havaalanı için dış kredi bulundu."

Yine bu dönemde dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay, havaalanı yapımı için Ordu ve Giresun illerinde bir kampanya başlattı. Toplanan paralarla kurulan vakıf kanalıyla ihale yapılıp Gülyalı'da temeli atıldı. Ancak 200 metrelik mendirek inşaatının ardından para bitince konu bir daha gündeme gelmedi.

ERDOĞAN'IN SÖZ VERMESİ YETTİ

2010 yılına kadar sessizliğin hakim olduğu sırada dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı M. Hilmi Güler, 1 Eylül 2010 tarihinde Ordu Gazeteciler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında havaalanı projesini kamuoyuna tanıttı ve yapılacağını açıklayarak Ordu ve Giresunluların yüreğine su serpti. Ardından 22 Ağustos 2010 tarihinde Ordu'da bir iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordululara 2011 yılı için havaalanı sözünü 'samimiyetle' verdi. 2011 yılı Ocak ayında havaalanının yatırım programına alındığı ve İhale aşamasında kullanılmak üzere 21 milyon lira ödenek ayrıldığı açıklandı. Başbakan Erdoğan, 13 Şubat 2011'de katıldığı Ordulular Sevgi Şöleni'nde yaptığı konuşmasında bunu teyit ederek, "Kim ne derse desin, kim hangi dedikoduyu üretirse üretsin. Ordu-Giresun Havalimanı'nı en kısa zamanda Ordu ve Giresun'a kazandıracağız. Bu ülke yalan ve iftira siyasetinden çok çekti. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim ağzımızdan söz bir kere çıkar" açıklamasını yaptı.

Kaynak : SonDakika.com...





897 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi144
Bugün Toplam584
Toplam Ziyaret4278619
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams