• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

GÖRELE’DE FINDIK ZARARLILARI ANLATILDI

13/04/2013

 

 Görele’de Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere, ‘Fındık Hastalık ve Zararlıları’ hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

     Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde verilen seminere konuşmacı olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim görevlileri Doç. Dr. İzzet Akça, Doç. Dr. İsmail Erper ve Yar. Doç. Dr. İslam Saruhan katıldı.

     Burada konuşan Doç. Dr. İzzet Akça, “Ülkemizde fındığın üretim alanlarındaki bitki koruma problemlerini; zararlılar, hastalıklar ve yabancı otlar olarak üç ana başlık altında toplayabiliriz. Bu zararlı etmenler, fındık yetiştiriciliğinin değişik dönemlerinde üretimi tehdit etmekte ve önemli kayıplara neden olmaktadır. Bu zararlı etmenler yıldan yıla ve bölgeden bölgeye değişiklik gösterebilmektedir” dedi.


     Dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım ilaçlarının kullanımına uzun zaman önce başladığını günden güne de tarım ilaçları kullanmada artış gösterdiğimizi de ifade eden Akça, şunları kaydetti:

     “Tarım ilaçları başta insanlar olmak üzere, çevreye yapmış oldukları olumsuz etkileri tespit edilmeye başlanmıştır. Bu nedenle ürün yetiştiriciliğinde, kimyasal kullanılmadan veya doğaya olumsuz etkisi olmayan kimyasallar kullanılarak yapılan bir tarım sistemine dönüş başlamıştır. Bitki koruma problemleri açısından organik tarım; çevre ve insanlara olumsuz etkisi olan kimyasalların kullanılmadan, fındık bahçelerinde görülebilecek veya görülen hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı; Kültürel önlemler, Mekanik Savaş, Fiziksel savaş, Biyoteknik yöntemler, Biyolojik savaş gibi mücadele yöntemlerini ayrı ayrı veya kombine şekilde kullanılarak yapılan bir tarımsal faaliyet çeşididir. Buradaki amaç, toprak, su kaynakları ve havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını azami derecede korumaktır”

Haber - fotoğraf : Kamil YILMAZ / ÇAVUŞLU HABER 

 



1340 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi220
Bugün Toplam1004
Toplam Ziyaret4277081
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams