• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.652334.7912
Euro36.423936.5699
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

TIP Öğrencileri Giresun’da Okuyacak

06/08/2012

Prof. Dr. İlhan ÖZDEMİR Devlet Hastanesi’nin TIP Fakültesi olarak birlikte kullanımı ve işbirliğine ilişkin protokol Sağlık Bakanlığını temsilen Vali Dursun Ali Şahin ile Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün arasında Valilik’te düzenlenen bir törenle imza altına alındı.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle; Giresun Valiliği ile Giresun Üniversitesi Rektörlüğü arasında Giresun Üniversitesinin eğitimi, araştırma ve uygulama hizmetlerinin sürdürebilmesini ve bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde karşılanmasını sağlamak için Giresun ilinde bulunan. Sağlık Bakanlığına ait Giresun Prof. Dr. İlhan ÖZDEMİR Devlet Hastanesi ve bağlı birimlerinin, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü ve Bakanlık tarafından birlikte kullanılması ve işbirliğine ilişkin usul ve esaslar ile döner sermaye gelirlerinden personele yapılacak ek ödemelere ilişkin esasları düzenleyen bir protokol imzalandı.



İmzalanan protokol ile hastanenin adı Üniversite ve Bakanlık tarafından birlikte kullanıldığını ifade edecek şekilde "Sağlık Bakanlığı- Giresun Üniversitesi Giresun Prof. Dr. İlhan ÖZDEMİR Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak belirlendi.

Protokolün süresi dört yıl olarak belirlenirken sürenin bitiminden altı ay önce taraflardan biri sona erdirme bildirimi yapmadıkça protokol iki yıllık sürelerle uzatılmış sayılacak.



Yapılan protokol gereğince; sağlık, eğitim ve araştırma hizmetlerinin devamı için hastanede üniversite personeli olan; Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, diğer öğretim elemanları, asistanlar, 657 sayılı Kanun´un 4/B maddesine göre istihdam edilen hastane ve üniversite personeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi ve hastanede görevlendirilen diğer üniversite personeli çalıştırılabilecek. Yeni işe başlayacak personelin sayısı ve niteliği, bu personelin Üniversite kadrolarından mı yoksa Bakanlık kadrolarından mı istihdam edileceği personel dağılım cetveline uygun olarak Bakanlıkça belirlenecek.

Üniversitenin Tıp Fakültesi ile diğer sağlık bilimleri bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, uygulamalı eğitimlerini Hastanede görecekler ve bu eğitimin planlanması, öğrencilerin eğitim programlarının düzenlenmesi ve ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi. Başhekimle koordinasyon içerisinde, Dekanlığın yetki ve sorumluluğunda olacak.



Hastane, Bakanlığın tâbi olduğu mevzuat uyarınca, üniversitenin görüşü alınarak Bakanlıkça atanan başhekim tarafından yönetilecek. Hastanenin kamu hastane birliği kapsamına alınması hâlinde, hastaneye ait yönetici görevlendirmeleri kamu hastaneleri birliği mevzuatı çerçevesinde yapılacak.

Hastanedeki her türlü sağlık ve destek hizmeti, üniversite personelinin sağlık hizmeti sunumu da dâhil olmak üzere başhekimin sorumluluğunda olurken, sağlık hizmetlerinin ücretlendirilmesi bakımından ise üniversite hastanesi statüsünde olacak.



İmza Töreninde konuşan Vali Şahin, “Giresun’da Tıp Fakültesi var, öğrencisi var, fakat Tıp Fakültesi başka bir ilde. 400-500 km. mesafede uzakta bir ilde. Giresun Tıp Fakültesi açılalı 4 yıl oldu ve ilk mezunları Giresun’u göremeden mezun olacaktır. Bu sene 26 öğrencimizi Giresun’da eğitime başlatacağız. Bunlar Giresun’dan mezun olacaklar. Geç olması hiç olmamasından iyidir.

Şimdi; Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülüyor. Giresunlular eğitim ve araştırma hastanesi olarak Ordu’ya, Trabzon’a gidiyordu. Niye gitsin, ne eksikliği var Giresunlunun. Bizim 14 tane kadar Öğretim Üyesi doktorumuz var. 

Tıp Fakültesi protokolü birazdan imzalanacak. Sadece bu değil eğer kadın doğum ve fizik tedavi hastaneleri bittiğinde oradaki bölüm başkanlıkları yine eğitim ve araştırma hastanesi olarak devam edecek. Hastanede iki yönetim olacak. Biri başhekimlik, diğeri de dekanlık. Dekanlık bilimsel işlerle uğraşır. Lisans, lisansüstü eğitimler ve bilimle, hastane işleriyle Başhekimlik uğraşır. ”dedi

Giresun Üniversitesi Rektörü Attar’da yaptığı konuşmada; “Sayın Valimizin güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tıp Fakültemiz 4 yıldır faaliyet gösteren bir fakültedir. Giresun gibi bir ilde Tıp Fakültesinin açılmış olması büyük bir başarıdır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığı ve YÖK’ deki görüşmelerde nüfus itibariyle Giresun’da Tıp Fakültesinin açılmasının bir mucize olduğu söylenildi. Bizimle aynı nüfusta olan diğer illerde Tıp Fakültesi açılmıyor, açılmayacakta. Buna da dair net bir bilgi verildi. Sağlık Bakanlığı ile 350 kişilik Tıp Fakültesi Hastanesine dair bir protokol imzaladık. Bunun geçerliliği halen devam etmektedir. Fakat hepimizin de bildiği gibi hastanelere hemen yapılabilecek nitelikte kurumlar değillerdir. Bu nedenle hastanenin projesi halen devam etmektedir. Dolayısıyla böyle bir hastanenin tamamlanması ve hizmet verebilmesi için iyimser olarak bakarsak normal şartlarda 4 yıl gibi bir zaman ihtiyacımız vardır. Bugün Tıp Fakültesinde görev yapan 14 öğretim görevlimiz var. Bunlardan 2 tanesi profesördür. 1 tanesi Doçenttir ve 11 tanesi de Yardımcı Doçenttir. Var olan bir potansiyelin verimli bir şekilde bilgi ve birikimlerinin ilimizin hizmet namına kullanılması en mantıklı yaklaşım olacaktır. Ayrıca yükseköğretim kurumu tarafından temel tıp bilimleri bölümüne ait 10 profesör, 10 doçent, 12 yardımcı doçent olmak üzere toplam 32 tane öğretim üyesi kadrosu iznini daha aldık. Yani toplamda 52 tane tıp fakültesinde öğretim üyemiz olacak.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin beklentisi bu sene buraya alınmasıyla ilgilidir. Kriterlerin gerçekleşmesi için hızlı bir çalışma yaptık. Morfoloji binası tam takım bir, tıp fakültesine yakışır bir şekilde sağlık bakanlığı ve Avrupa birliği hizmet standartlarına uygun bir şekilde Eylül ayında tamamlanacaktır. Prosedür gereğince Sayın Valimizle G.Ü. Rektörü olarak ortak protokole dair protokolü imzaladıktan sonra Valimiz kanalıyla sağlık bakanlığıyla gönderilecektir. Böylece güzel bir hizmet ortaya çıkacaktır.

G.Ü. eğitim almak isteyen Yabancı öğrencilerin temsil ettiği yaklaşık 15 tane ülke var. Toplam 326 kontenjanımız var. Dün akşam itibarıyla 168 başvurumuz var. Ülkeler; Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Çin, Filistin, Gürcistan, İran, Irak, KKTC, Yunanistan, Ürdün, Özbekistan, Rusya, Suriye ve Türkmenistan. İlk etapta başvuru yapan öğrencilerin 64 tanesi GÜ Tıp Fakültesinde okumak istemiştir. Bu da son derece manidardır. Bir hak olan, Giresun’un hakkı olan bir işi yapıyoruz. Hepinizin desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Törene; Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Üniversite Genel Sekreteri, Ak Parti İl Başkanı, Dekan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü, İl Halk Sağlığı Müdürü, Tıp Fakültesi öğretim görevlileri, Giresun il Merkezi ve sahildeki hastanelerin başhekimleri, başhekim yardımcıları, hastane müdürleri, başhemşireleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

kaynak:www.yenıtirebolu.com



1851 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi68
Bugün Toplam487
Toplam Ziyaret4283634
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams