• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

16 yıldan bu yana Eynesil Akfa çay fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan ve yüzde elli sakatlık raporu bulunan Enbiya Öztürk (37) Akfa çay fabrikası yıllardır işçilere zulüm yapıyor” dedi.

01/07/2012

“Akfa işçiye zulüm ediyor”

 

16 yıldan bu yana Eynesil Akfa çay fabrikasında mevsimlik işçi olarak çalışan ve yüzde elli sakatlık raporu bulunan Enbiya Öztürk (37) Akfa çay fabrikası yıllardır işçilere zulüm yapıyor” dedi.
 Akfa çay fabrikasının uzun yıllardır İşçilerin haklarını vermediği gibi yaş çay üreticisinde hakkını vermediğini söyledi.
 “Bu zamana kadar Başbakanlıkta dâhil 15’e yakın resmi kuruma dilekçe müracaatında bulunduğunu ve yapılan teftişlerde fabrika yetkilileri tarafından belirlenen kişiler tarafından menfaat karşılığı fabrikanın yasal haklarını savunduğunu iddia etti. 
Bu zaman kadar Başbakanlık'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Samsun işçi sendikaları Başkanlığına, Trabzon çalışma ve sosyal güvenlik bölge müdürlüğüne, Türkiye İnsan Hakları Mahkemesine, iki kez Giresun İnsan Hakları komisyon müdürlüğüne, Ankara Barolar Birliği Başkanına müracaat edip fabrikadan hakkını aradığını söyleyen Enbiya Öztürk” 1996 yılından bu yana Eynesil Akfa Çay fabrikasında çalışıyorum. 2000 yılına kadar Samimi Çayda (Akfa çay fabrikası) çalıştım. Bu süre içinde yıpranma payım olduğu halde bana el kiri kadar bir para verildi. 2001 yılından 2007 yılına kadar ağır şartlarda asgari ücret işçisi olarak 12 saat çalıştım. 2008 yılında 3 vardiyaya döndük. 2008 in 10. cu ayının 26’sından sonra 2 ay 30 işçiyi haftalık ve vardiya izni olmadan çalıştırdılar. Bu zaman kadar yol masrafı, bayram izni, Pazar günleri çalışmışlıklarımızın karşılığını vermediler. Hakkımı istedim vermediler, bende gereken yerlere müracaat ettim. Akfa çay fabrikası bütün işçilerine yıllarca zulüm etti.” dedi.
 Akfa çay Fabrikasının Devletten vergi kaçırmak için hafif işyeri olarak gösterildiğini ve 2011 yılına kadar asgari ücretin altında işçiye maaş verdiğini söyleyen Öztürk” Normal şartlarda Akfa çay fabrikası ağır işçi statüsünde olması gerekir. Şu anda bile bazı işçileri asgari ücretli bazı işçileri ise asgari ücretin üstünde ödeme yapıp Devletten vergi kaçırıyor. Elden maaş ödemesi olmadığı halde vergi kaçırmak için asgari ücretin üstündekilere elden para ödüyor. Türkiye’de işçilerin çektikleri bu çileler yüzünden Devlet yetkililerinin sessiz kalması bana çok dokunuyor. 
Fabrikada sorunlarımıza çare aramak için müdürün karşısına çıkınca biz hakir görüyorlar, müdür” Ahmet gider Mehmet gelir” “Türkiye Cumhuriyeti anayasasın yüzde 60 işvereni, yüzde 30 da işçiyi kollar” Ayağını denk al” diyerek bizi mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Bu sözü söyleyen bir idareci işçiyi köle gibi kullandığı ortadadır. Benim özürlü olmam köle olduğum anlamına gelmez. 26 yıldan bu yana Eynesil’de faaliyet gösteren ve işçinin hakkını yiyen ve yemeye de devam eden bir fabrikanın yasal yollarla araştırılmasını istiyorum. Bazı arkadaşlarımız haklarını aradığı için usulsüz olarak sezon ortasında atıldı” dedi. 
kaynak: Fikret BODUR www.eynesilajans.com



 



3928 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi230
Bugün Toplam992
Toplam Ziyaret4277069
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams