GÜ Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, atanmasının ardından Giresun'un ilçelerini gezdi.03/05/2012 GÜ Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, atanmasının ardından Giresun'un ilçelerini gezdi. Görele ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Prof. Dr. Aygün Attar, “Biz burada Görele İlçe Halkı’nın hayalini süsleyen ve hepimizin hasretle beklediği yeni okul binamıza kavuşacağımız günü bekliyoruz. Sadece Giresun İli için değil Türkiye’nin kültür hazinesine emsalsiz hizmetler vermiş ve bu nedenle de adları kültür tarihimize geçmiş kıymetli büyüklerimizin hatırasını saygıyla yad etmek istiyorum” dedi.
Görele İlçesi’nin sıradan bir ilçe olmadığını ve herhangi bir yüksekokul açılmasına müsait olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Attar, “Görele Kültürel alt yapısı nedeniyle çok isabetli karar alarak Giresun Üniversitesi Senatosu’nun vermiş olduğu bu kararı hepimiz saygıyla karşılıyoruz. Güzel Sanatlar Fakültesi’ni anlının akıyla hak etmiştir. Hala hazırda buradaki öğrenci sayımız 243 tür. Bu konuyla ilgili bundan sonra burada ne yapmamız gerekiyor. Yeni birimlerin yeni bölümlerin açılabilmesi için bir tane öğretim üyemiz iki tane öğretim görevlimiz var. Şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki yeni bölümlerin açılabilmesi için ve Görele İlçesi’nin hak ettiği bir şekilde bir üniversite eşit şartlarda bütün ilçelere alt yapı itibariyle sahip oldukları zenginlikleri değerlendirerek bunu bilimsel strateji’ye dönüştürebilen çok ender kurumlardan bir tanesidir” diye konuştu.
Giresun Üniversitesi’nin yapması gerekenin Görele İlçesi’nin hak ettiği beklenti doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Attar, “Bunları yapabilmemiz için mevzuat gereğince akademik hiyerarşi doğrultusunda hareket etmemiz gerekir. Önce fiziki alt yapımızın olması şartı var. Bizim biran önce yeni binamıza geçtiğimiz zaman Güzel Sanatlar Fakültemize ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuza kavuşacağımız günü bekliyoruz. Yeni bölümlerin açılması için kurallara uymamız gerekiyor. Yeni bir bölümün açılabilmesi için her şeyden önce ilçelerde özellikle 3 tane aynı bölüm ve aynı anabilim dalından öğretim görevlisinin kadrosunun verilmesi ve o kadronun doldurulması gerekiyor. Burada kaliteli bir okul ve fakülte olma sebebiyle diğer okullarımız kalitesiz mi hayır ama her fakültenin kendisine has standart’ı var” şeklinde konuştu.
Öğretim görevlileri için Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda aranan şartın yabancı dilinden ve ÜDS’ sinden geçtiğini anımsatan Prof. Dr. Attar, “Umarım aranan şartlara sahip olan öğretim görevlilerin en kısa zamanda başvuruda bulunurlar. 2. sınıf ‘ta okuyan bir öğrencinin “Biz öğrencilerin Görele’de sosyal yaşantı sıkıntımız var. Bu konuda bir projeniz var mı? Ya da biz bir proje hazırlayabilirmiyiz?” sorusuna Prof. Dr. Attar, “Bu proje sizin” yanıtını verdi. Öğrencinin hocaların dersleri ezberlettiğini ve önceden öğrendiklerini unuttuğunu, bu derslerden kaldığını ifade eden öğrenciye Bende senin gibi düşünen bir birey olarak söylüyorum ezberciliğe dayanan bir sistem zaten kendini bitiren bir sistemdir çünkü dediğiniz gibi bir sene sonra aklınızda bir şey kalmaz. Ben Prof. Dr. Aygün Attar’da dahil olmak üzere hiçbir hocanın anlattığı Kur’an ayeti değil. Tartışılır, karşı gelinir, itiraz edilir, ama bilimsel bir nezaket ve etik kurallar çerçevesinde” diyerek sözlerine son verdi. Haber - Fotoğraf : Bekir Öztürk / www.cavuslu.org . |
3650 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |