• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

HARŞITLILAR TBMM'YE ÇIKARMA YAPTILAR


01/03/2019


Harşitliler TBMM’ye Çıkarma Yaptılar Harşit Federasyonu yönetim kurulu ve Doğankent Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Doğankent İsminin Harşit olarak değiştirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir dizi temaslarda bulundu.

Harşit Federasyonu yönetim kurulunun yanı sıra İstanbul’da kurulu bulunan, Doğankent sosyal kültür yardımlaşma Derneği, Doğankent ve Çevre Köyleri Derneği, Çatak Köyü Derneği, Çatalağaç Köyü Derneği, Doymuş Köyü Derneği, Gökçebel Camii Derneği ve Bursa’da bulunan Doğankent sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği, Söğütağzı Köyü Derneği başkan ve yöneticilerinden oluşan 25 kişilik bir ekip TBMM’de Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Necati Tığlı ve Meclis İdari amiri Hasan Turan’ı ziyaret etti.

Federasyon Başkanı Temel Bilecen Doğankent isminin neden Harşit olarak değiştirilmesi gerektiği ve Harşit’in öncelikli sorunları ile ilgili hazırladığı dosyayı Plan ve Bütçe Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Komisyonu Türk Grubu Başkanı Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’e teslim etti.



HALK DOĞANKENT İSMİNİ BENİMSEYEMEDİ

TBMM Ak Parti Grup başkanlığında gerçekleşen dosya teslimi sırasında konuşan Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen, “Sayın vekillerim, Doğankent’imizin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile birlikte Doğankent isminin neden Harşıt olarak değiştirilmesi gerektiği ile ilgili bir çalışma hazırladık. Yaklaşık 7-8 yıldır yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda kurduğumuz federasyonumuz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda Harşitliların Doğankent ismini çok da benimsemediğini, büyük çoğunluğunun Harşit isminin geri alınmasından yana olduğunu gördük. Harşit’in dışında çevre ilçeler hatta illerde de Doğankent isminden bilinirliğinin az olduğunu gördük. Doğankent isminin değiştirilmesinden yaklaşık 65 yıl geçti. Ancak halkımızın büyük çoğunluğu hala Harşit ismini kullanıyor. Bu amaçla çalışmamızın ilk adımını 12. Giresun Tanıtım Günleri’nde ‘Harşıt İsmini Geri İstiyoruz.’ imza kampanyası ile attık. Daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığımız ve sadece Harşıtlıların katılabildiği anket sonucunda da % 83 gibi büyük çoğunluğun Harşit isminden yana olduğunu gördük.” dedi

HARŞİT GİRESUN İÇİN BİR MARKA’DIR

Hazırladıkları dosyanın; Harşıt’ın konumu, Harşıt İsminin Kısa Tarihçesi, Harşıt’ın Önemi, Harşıt Adı Neden Geri Verilmeli?, Harşıt’ın Öncelikleri, Doğankent Belediyesi Meclis Kararı ve İstanbul, Bursa ve Almanya’dan toplanan imzalardan oluştuğunu belirten Temel Bilecen, “13. Yüzyılda Güvenç Abdal’ın Harşıt vadisine yerleşmesi, Karadeniz’i işgal eden Ruslara Harşit Savunması ile dur denmesi, Tirebolu-Erzurum demiryolu projesi Harşıt adının sadece bir isimden ibaret olmadığını göstermektedir. Yapılacak doğru yatırımlar ve Harşit’in sorunlarının çözülmesi ile Harşit Giresun’un yükselen bir marka değeri olacaktır.” dedi.

ÇEVRE KÖYLER HARŞIT’A BAĞLANMALI

Harşıt isminin geri alınmasının çok önemli olduğunu, ancak sadece ismin geri alınması ile sorunların bitmeyeceğini belirten Bilecen, “Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerimizle yaptığımız çalışmalar sonucunda Harşıt’ın öncelikli sorunlarına da dosyamızda yer verdik. Bu sorunları; Harşit vadisi demiryolu projesi, Tirebolu-Torul duble yol projesi, Tabiat parkında 2. aşamasının tamamlanması, Kavraz yayla yolunun Kazıkbeli’ne kadar tamamlanması, Gençlik merkezi ve kapalı spor salonunun yapılması, Harşit merkezine yakın çevre köylerin Harşit’e bağlanması, Yayla davalarının sonuçlandırılması, Elektriği olmayan yaylalara elektrik verilmesi, Harşit’in tarihi ve kültürel varlıklarının müzeleştirilmesi, Harşit savunmasının anıtlaştırılması, Harşit Vadisi’nin birinci derece turizm alanı ilan edilmesi olarak başlıklandırdık. Bu konularda da vekillerimizden destek bekliyoruz.” dedi.

PARTİ GRUBUNU İKNA ETMELİYİZ

Harşit Federasyonu’nun hazırladığı dosyayı teslim alan Giresun milletvekili Cemal Öztürk “Harşitlileri, Harşit’in sivil toplum kuruluşlarını bir arada görmekten çok memnun oldum. Bu birliktelik için öncelikle federasyon başkanımızı tebrik ediyorum. Harşit isminin geri alınmasın konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın. Tüm Giresunlu vekillerimiz ile bir araya gelerek konuyu parti grubumuza taşıyacağız. Parti grubumuzu konu ile ilgili ikna ettiğimiz takdirde Harşit isminin değişmesi için gerekli çalışmaları bir an önce başlatmış olacağız. Dosyada sunulan Harşit’in öncelikli sorunları ile ilgili de hükümet programı çerçevesinde sorunları çözmeye gayret edeceğiz. Sizin sorunlarınızın birçoğu aynı zamanda ilimizin ve bölgemizin de sorunları. Takdir edersiniz ki bu sorunları bir anda çözmemiz mümkün değil.” dedi.

Harşit Federasyonu yönetim kurulu daha sonra TBMM İdari amiri Hasan Turan ve Giresun Milletvekillerimiz Kadir Aydın ve Necati Tığlı’yı da makamlarında ziyaret ederek Harşit isminin geri alınması ile ilgili hazırladıkları bilgilendirme dosyalarını teslim etti.

Kaynak : Harşıtvadisi.com...




702 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi197
Bugün Toplam899
Toplam Ziyaret4276976
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams