Görele Dernekler Birliği, Türkiye Adelet Bakanlığı Ceza ve Tutukevleri Genel müdürü Nizamettin Kalaman beyi makamında ziyaret etti. Genel Müdür Nizamettin Kalaman, Birlik başkanı Birol Kardaş, bşk.yrd. Muhittin Çelik , Asım Cındır ve Yakup Mandal 'dan oluşan heyeti makamında kabul etti. .
Görele Dernekler Birliği başkanı Birol Kardaş" Genel müdürümüze ziyarette bulunduk. Geç kalmış bir ziyaret olsada genel müdürümüzün sıcak karşılaması bizleri hem mutlu hemde mahcup etmiştir. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Nizamettin Kalaman beye Görele Fakültesi binasının yerinin tahsisi ve son olarak Görele de yapılacak Adalet Sarayı konusundaki çabaları için teşekkür edildi. ve 13 Şubat 2010 tarihinde yapılacak Görele'nin kurtuluş günü programına davet edildi.
Ceza ve Tutukevleri Genel müdürü Nizamettin Kalaman " Görele Dernekler Birliğinin ziyaretinden dolayı mutlu oldum. Davetinize zaman bulabilirsem katılmak isteriim. Bir Görele'li olarak ülkemize ve yöremize daha çok hizmet etmek için çaba içersindeyiz. Ancak hizmetin gidebilmesi içinde şartların uygun olması gerekir. Yakında ihalesi yapılan Görele Adalet sarayının inşası başlar diye umuyorum. Yine Bölge Cezaevi projesi var, uygun yer arazi aranmaktadır. Bir iki yer üzerinde durulmaktadır. Gerekli etüt çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda en uygun yere bölge cezaevi yapılacaktır. Büyük ihtimalle Tirebolu keşap arasında bir yer olacaktır." dedi. Nizamettin Kalaman Kimdir. 1981'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, 1986 tarihinde mesleğe başlamış olup, sırasıyla; Kızıltepe Hâkimliği, Şiran Hâkimliği, Anamur Hâkimliği, Ordu Hâkimliği görevlerini yürütmüş ve ardından Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne Tetkik Hakimliği olarak atanmıştır.
Bu dönemde cezai konularda Bakanlık genelgeleri ile görüşleri, yönetmelik ve kanun tasarılarının hazırlanmasında; hakim ve Cumhuriyet savcıları, avukatlar, noterler ve adli kolluk amirlerinin haklarında yapılan şikayet ve soruşturmaların yürütülmesinde görev almıştır. Bunların yanı sıra kara paranın aklanmasının önlenmesi, yolsuzlukla mücadele ve organize suçla mücadele konusunda çalışmalar yürütmüş; “Türkiye’de Saydamlığın Arttırılması ve Kamuda Etkin Yönetimin Geliştirilmesi Projesi” çalışmalarına katılmış; bu kapsamda “Türkiye’de Saydamlığın Arttırılması ve Kamuda Etkin Yönetimin Geliştirilmesi Çalışma Raporu”nun hazırlanmasında görev almıştır. Söz konusu rapor, Bakanlar Kurulunca Prensip Kararına bağlanarak 12/1/2002 tarihinde Ülke Eylem Planına dönüştürülmüştür. Daha sonrasında yürütmüş olduğu Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdür Yardımcılığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinin ardından Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne atanmıştır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü döneminde yürüttüğü görevlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği ile birlikte yürütülen “Ceza Adalet Sisteminde Uzlaştırma Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi”nde Proje Liderliği yapmıştır. Ayrıca, Terörle Mücadele Üst Kurulu ve Yolsuzlukla Mücadele Üst Kurulunda görev almıştır.
23.07.2008 tarihinde Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevine atanmış; halen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra Avrupa Birliği projeleri olan “Türk Denetimli Serbestlik Hizmetlerinde Çocuklar ve Mağdurlarla İlgili Çalışmaların Geliştirilmesi Projesi” ve “Modern Cezaevi Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Cezaevi Reformunun Desteklenmesi Projesi”nde Proje Liderliğini yürütmektedir.
Ayrıca, cezai konularda ve infaz sistemi ile ilgili hususlarda çok sayıda makale ve sunumları bulunmaktadır. kaynak:www.görele.gen.tr |