• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/cavuslutesisleri
  • https://twitter.com/cavuslu_org
Üyelik Girişi
ÇAVUŞLUDAN
Facebook ta ÇAVUŞLU HABER

ÇAVUŞLU DA DÜĞÜN TARİHLERİ
GİRESUNSPOR

GÖRELESPOR
GÖRELEYİ CANLI İZLEYİN
İLLER ARASI MESAFE
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957
NAMAZ VAKİTLERİ
Hava Durumu
google Reklam
Site Haritası

sanalbasin.com üyesidir

KOSGEB, YERLİ VE MİLLİ ÜRÜN ÜRETİMİ İÇİN PROJE BEKLİYOR!


26/01/2018


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Giresun İl Müdürlüğü organizasyonunda  “KOBİ TEKNOYATIRIM KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı”  bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ile KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Daire Başkanı Ahmet Dursunoğlu’nun da katıldığı toplantıda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası imalatçı üyelerin yoğun ilgisi dikkat çekti.
 
Toplantıya; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlu, KOSGEB Teknoloji Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Haluk Akoğlu, KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ile odaya bağlı imalatçı üyeler katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan KOSGEB Giresun İl Müdürü Yasin Sefer; “KOBİ TEKNOYATIRIM ve Stratejik Ürün Destek Programlarının anlatılacağı yerli ve milli imalatın yüzde yüze yakın hibe desteklerinden tüm sanayicilerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz” dedi.
 
VALİ SARIFAKIOĞULLARI “DAHA FAZLA STRATEJİK ÜRÜN İMALATI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”
 
Vali Harun Sarıfakıoğulları, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programı Projelerinde yer almak isteyenlere destek vermek için çalıştıklarını ifade ederek “KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli sanayicilerimizi destekleme adına var olan girişimi takdirle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu girişimin mutlaka biz yereldeki idareciler, sivil toplum kuruluşları tarafından, siz bu işe gönül veren, bu işin içinde yer almak isteyen insanlara en etkili şekilde anlatılması gerektiği konusunda bizim çok ciddi bir görevimiz, misyonumuz olduğu kanaatindeyim ki sizler bunu sahaya yansıtabilesiniz. Bu nedenle stratejik ürün destek programının çerçevesine baktığımızda gerçekten çok değerli, çok kıymetli. Hem verilen destek anlamında, hem desteğin çerçevesi anlamında bizim mutlaka özellikle savunma sanayisinde dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerekiyor. Dışa bağımlılıktan kurtulduğumuz ölçüde daha net daha seri adımlar atabileceğiz. İmalatta, milli ve yerli üretime özellikle stratejik ürünlerin imalatlarına destek vermek görevimiz. Bugün sınır ötesi operasyonlarda çok başarılı bir biçimde milli ve yerli savunma sanayimizin üretmiş olduğu ürünlerin kullanılması, stratejik ürünlerin imalatının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Yeterli mi, tabiî ki değil. Daha fazla stratejik ürün imalatı için çalışmalıyız. Bizim KOSGEB olarak tabi desteklediğimiz birçok geniş alan söz konusu. Burada mukayese üstünlüğümüzü mutlaka göz önüne alıp, katma değeri yüksek olan üretime dönük adımları hayata geçirmemiz lazım. KOSGEB’in bu yönde proje geliştirmesi, bizlerinde KOBİ’lerinde sorumluluklarını artırmaktadır” diye konuştu.


 
BAŞKAN ÇAKIRMELİKOĞLU “YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM DIŞA BAĞIMLILIĞI BİTİRİYOR”
 
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise; “Yerli ve milli her üretim Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitiriyor. Yatırım cesaret ister, Giresunlunun yapısında da cesaret vardır. Bu süreçte Giresunlu imalatçılarımızın üretime ve bu destek programına hassasiyet göstereceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.


 
KOSGEB DAİRE BAŞKANI DURSUNOĞLU “AMACAMIZ; ÜRETİMDE MİLLİLEŞMEYİ SAĞLAMAKTIR”
 
Konuşmaların ardından KOSGEB’in KOBİ TEKNOYATIRIM KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ve Stratejik Ürün Destek Programına yönelik detaylı sunum gerçekleştiren KOSGEB Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi Başkanı Ahmet Dursunoğlu; Türkiye’de imalatçı firmaların yüzde 99,83’ünün KOBİ ölçekli olduğuna sayının ise 3 milyon 652 bin civarını kapsadığına dikkat çekti.
 
KOSGEB Daire Başkanı Dursunoğlu; “Türkiye orta ileri teknoloji ürün ithal ederken, düşük teknolojili ürün ise ihraç etmektedir. Buda cari açığı artırmaktadır. Hedef orta ve ileri teknoloji ve ara malı ürün imalatına ağırlık vermektir. Bu açıdan KOBİ TEKNOYATIRIM KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programında oluşturulacak projeye üst limit 5 milyon TL destek sağlanması hedeflenmiştir. Bu çerçevede mikro işletmelerin projelerine yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli, orta ve küçük işletmelerin projelerine ise yüzde 60 geri ödemesiz yüzde 40 geri ödemeli destek sağlanmaktadır. Projelerde kullanılacak yazılım, teçhizat ve makine alımlarında yerli ve milli ürün tercih edilmesi halinde geri ödemesiz destek oranı yüzde 15 artırılarak hibe destek oranı toplamda yüzde 85’e ulaşmaktadır. Ayrıca proje tamamlandıktan sonra bir yıl süreli personel ve enerji desteğimiz bulunmaktadır. KOBİ Teknoyatırım programından faydalanan işletmelerimizin proje bitiminde imalatta çalıştırdıkları personel ve enerji giderleri 1 yıl süreyle desteklenmektedir.


 
Bir diğer destek programımız olan Stratejik Ürün Destek Programımızın hedefi de ithal bağımlılığı olan ara malların yerli üretimini desteklemektir. Bu doğrultuda KOSGEB olarak bu projeyi devreye soktuk. Amacımız yerli ve milli üretimi artırmaktır. Bu doğrultuda projenin üç ayağı vardır. KOBİ, büyük işletme ve kamu (KOSGEB) dur. Küçük işletmeler büyük işletmenin ürettiği mamullere ait ara mallarını üretmek ile sorumlu olacağı gibi, bu süreç proje öncesinde bir protokole bağlanacaktır. KOSGEB olarak da biz bu süreci her açıdan destekleyeceğiz. Bu projede de destek üst limiti 5 milyon TL’dir. Şunu ifade etmekte yarar görüyorum, Türkiye’nin ihracat lokomotifi otomotiv imalatıdır, bu sektörde yılda 35 milyar dolar ihracatımıza karşılık, 25 milyar dolar otomotiv ara parça malı ithalatımız vardır. Bizim hedefimiz bu sektörde de, savunma sanayinde de, orta ve yüksek teknoloji sektöründeki ithalatı yapılan ürünlerin yerli üretimini gerçekleştirerek cari açığı azaltmak, üretimde de millileşmeyi sağlamaktır. Bu doğrultu da KOBİ’lerimizden gelecek projeleri desteklemekteyiz” şeklinde ifade etti.

Kaynak : Giresun Valiliği Basın Yayın...




380 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi227
Bugün Toplam1055
Toplam Ziyaret4277132
NÖBETÇİ ECZANE



   
  

google reklams